Umu logo Umeå universitet
Teknisk-naturvetenskaplig fakultet
Institutionen för datavetenskapIBM RS/6000 arbetsstationer

Nedan följer en beskrivning av institutionens RS/6000 arbetsstationer från IBM samt den programvara som finns på systemen.

Maskinvara:

Institutionen har ett 20-tal RS/6000 (mest modell 25T), varav 16 st är placerade i ett lab (sal MA436). 25T-systemen har följande konfiguration: De har namn efter svenska fjäll:

Vidare finns en maskin av samma typ som är bestyckad med mer minne (128 MB) och lämpar sig för inloggning, tex från X-terminaler eller modem. Den maskinen heter nelson efter en död noshörning.

Obs! Alla kommer inte åt dessa system. Klicka här för åtkomstregler för studenter


Programvara:

Nedan finns listor på programvara som är installerad på systemen. Endast installerade programpaket eller speciella kommandon är medtagna i denna förteckning, ej individuella kommandon (det finns för närvarande mer än 1500 ekeverbara applikationer/kommandon i systemet)

Programvara från IBM:

På grund av brist på intresse, pengar och tillgänglighet har vissa programpaket utgått från RS-systemet (workbench, Wabi, AIC, CDE m.fl.). Om du saknar något, hör av dig så kan vi se om det går att lösa på något sätt.

Annan licensierad programvara:

Public Domain-programvara

Notera. Programvaror listade med kursiv stil är ännu inte installerade. [an error occurred while processing this directive]